circ.elCircuite electrice

teste-fizica

Autoevaluare Autoinductia

Figura alaturata prezinta un circuit in care becurile sunt identice si rezistentele totale ale celor doua ramuri sunt egale.
autoevaluare.autoinductia
Explicati fenomenele care apar daca:
a) Se inchide circuitul.
b) Se deschide circuitul.
Raspuns
a La inchiderea circuitului in ramura cu solenoidul intensitatea curentului creste lent de la valoarea zero la o valoare data de legea lui Ohm. Odata cu cresterea intensitatii curentului din aceasta ramura creste si fluxul magnetic prin aria delimitata de spirele solenoidului pana la valoarea Φ = L·I. In bobina ia nastere un curent autoindus care conform regulei lui Lenz are sens opus sensului curentului principal din aceasta ramura, curentul rezultat creste lent pana la valoarea data de legea lui Ohm, ca urmare intensitatea luminoasa a becului creste lent pana la valoarea maxima, in timp ce becul din ramura fara solenoid va lumina cu intensitate maxima instantaneu.
b La deschiderea circuitului curentul prin bobina scade la zero. Conform regulei lui Lenz, curentul autoindus se opune scaderii curentului din solenoid, astfel ca apare o prelungire a curentului si dupa intreruperea circuitului. Becul din ramura cu solenoidul continua sa lumineza in ce becul din cealalta ramura nu mai lumineaza.

Din caietul grefierului

¤ "Sa se aiba in vedere de instanta ca, fara dubii, casatoria noastra a fost de rea credinta, premeditata, intentionata, o enigma, un mister si o inselaciune, o bataie de joc si chiar o discreditare vadita, sotia lasandu-se sedusa de parintii ei, iar eu afland ca ea este saraca abia atunci cand m-am dus cu o masina de lux in scopul si cu intentia de a ne impaca..."

¤ "Ducandu-ma la casa numitului C. M. ne-am intalnit de fapt doi escroci, deoarece am constatat ca si el avea aceasta specialitate..."

¤ "Motivele pentru care cer desfacerea casatoriei sunt urmatoarele: parata nu are caracter, desi are casa si masina; din prima zi a casatoriei noastre legitime au aparut serioase contradictii si nepotriviri de : constitutie, temperament, caracter si personalitate, de sociabilitate; are bioritm zdruncinat, cu insomnii sau somn prelungit, predominant nocturna, iar eu diurn..."

banner0.cec.m.2 reg.m.s

placeholdertrans.izocora
banner-txt
teste-fizica
sus

« Pagina precedenta      Pagina urmatoare »Postati:

Facebook widgets   Twitter widgets   Google plus widgets   linkedin