Circuite electrice

teste-fizica

Autoevaluare Forta electromagnetica

1. Vectorul inductie magnetica intr-un punct al campului este tangent la linia de camp si are sensul liniei de camp.

2. In formula F = B·I·l, B reprezinta inductia campului magnetic:
b. exterioara conductorului prin care circula curentul de intensitate I, perpendiculara pe conductor;

3. Expresia fortei electromagnetice pentru orice orientare a conductorului parcurs de curent, aflat in camp magnetic, este:
b. F = B·I·l·sinα

4. Unitatea de masura a inductiei magnetice B in sistem international este:
e. N/A·m.
sens.fortei.electromag

Din caietul grefierului

¤ "Soba era in camion, camionagiul daduse bice cailor, gestionarul lipsea- iata ceea ce m-a determinat sa nu insist sa platesc soba imediat, ci mai tarziu, cand va fi gestionarul acolo. Este adevarat ca, mai apoi, la intrebarea camionagiului- "Ai platit, domn'e,soba?"i-am spus ca da, dar aceasta numai si numai pentru ca el se oprise sa bea o bere si, la un pahar, cine stie ce ar fi putut sa creada despre mine".
¤ "In seara zilei de 7 februarie, dupa ce am adormit am avut un vis ca eram prin cotete dupa gaini. Drept urmare, m-am sculat si am pus visul in aplicare..."


bob.indc.m.2 reg.m.s

placeholder

Ştiaţi că...

¤ Cele mai sarate ape de pe Pamant sunt: Marea Caspica (Kara-Bugaz), Marele Lac Sarat din statul Utah al S.U.A. si Marea Moarta riverana cu Israelul si Iordania.

¤ Asezarile aflate la cele mai mari altitudini sunt: in Chile - mina Chupiquiña - la 5600m; in Peru - mina Quispisija - la 5270m si in Tibet - manastirea Diripu - la 4900m.

Bacalaureat fizica
Ciclul.Rankine


Postati:

Facebook widgets   Twitter widgets   linkedin