circ.elCircuite electrice

teste-fizica

Autoevaluare Regula lui LenzRegula lui Lenz
Aplicand regula lui Lenz stabiliti sensul curentului indus intr-o bobina in circuitul careia este conectat un galvanometru.
a. daca magnetul se apropie de bobina (ca in figura),
b. daca magnetul se departeaza de bobina.
Raspuns:
a)Daca magnetul (inductorul) se apropie de bobina (indus), atunci fluxul magnetic inductor creste si conform regulei lui Lenz, curentul indus va avea un astfel de sens incat prin campul magnetic creat sa se opuna cresterii campului magnetic inductor. Cunoscand orientarea campului magnetic indus cu regula mainii drepte se poate gasi sensul curentului indus: tinem solenoidul in mana dreapta in asa fel incat degetul mare sa fie orientat pe directia si in senul campului magnetic indus. Cele patru degete indica sensul curentului indus.
b) Daca magnetul se departeaza de bobina, fluxul magnetic inductor scade si conform regulei lui Lenz, curentul indus are un astfel de sens incat prin campul magnetic pe ca il creaza se opune scaderii fluxului magnetic inductor. Cu regula mainii drepte aplicata campului magnetic indus se afla sensul curentului indus.
autoevaluare.lenz

Din caietul grefierului

¤ "Cand a trecut la savarsirea faptei inculpatul a profitat, pe langa altele, si de imprejurarea ca victima dormea primul sau somn..."

"¤ "Solicit impartirea bunurilor comune pe motiv ca sotul m-a batut pentru faptul ca i-am luat din portmoneu poza amantei care era cam nerusinata..."

aplicatie.inductiec.m.2 reg.m.s

placeholder

Din caietul grefierului

¤ "Cand a trecut la savarsirea faptei inculpatul a profitat, pe langa altele, si de imprejurarea ca victima dormea primul sau somn..."

¤ "Solicit impartirea bunurilor comune pe motiv ca sotul m-a batut pentru faptul ca i-am luat din portmoneu poza amantei care era cam nerusinata..."

refractia
sus

« Pagina precedenta      Pagina urmatoare »Postati:


Facebook widgets   Twitter widgets   Google plus widgets   linkedin